Kakšni so naši team buildingi?

Itak veš, da bom rekla, da so ful dobri. Ampak verjetno ne šteje, če samo jaz hvalim naše stvari, zato si poglej še ta video! Mini intervju z naročnikom/direktorjem podjetja GO-ST Sebastjanom Križmanom, kjer je potekal naš zadnji #SportFun team buildinga, ki smo ga imeli pred 1 mesecem:

Oni so se imeli res zakon, kako pa si kaj ti? Upam, da si na morju! Če si bral prejšnji blog potem veš, da sem jaz tudi. Ta teden smo v Pineti, kjer imamo letovanje za otroke iz MOK. Imamo se krasno, vreme je jasno, oprosti pisavi, tipkam na travi.

Danes zjutraj smo dan začeli z jutranjim skupinskim objemom ekipe. Zakaj se mi zdi to pomemben podatek za v ta blog? Zato, ker sem mnenja, da small things matter. Kamenček na kamenček palača (po želji dodaj še kakšen drug rek na to temo;)).

Lahko organiziraš res drag team building, s 44 zabavnimi rekviziti, fensi kateringom, slavnim DJ-jem … Team building, kjer se tvoja ekipa spopada s težjimi in še bolj zabavnimi izzivi, kot smo jih včasih lahko gledali na Igrah brez meja po TV-ju. Attention, trois, deux, un! Če je to samo enkrat na leto, zato, da lahko naredite kljukico v letnem to do-ju, potem ne pričakovati čudežev v odnosih čez noč. Toliko, kot poseješ, toliko žanješ. Evo, še en rek gratis!

Zgornje besede niso antireklama za team buildinge, so samo dodatna spodbuda za vse tiste male stvari pri katerih so bolj pomembne vrednote, kot pa vrednosti. Je samo opomnik, da če imate izzive v odnosih s sodelavci, je body zorbing turnir samo en mali obližek na 400 koščkov razbito steklo. Želim, da razumeš, da razumemo te stvari še malo globje, da s svojo ekipo delamo na tem, da se steklo sploh nikoli ne razbije.

Urejanje svojih las zaupaš frizerju, ki ima dobro frizuro, nov tatu, tetoverju, ki ima na sebi narisane kulske stvari in manikuro punci, ki ima lepe nohte. Čisto normalno je, da tudi team building zaupaš ekipi, ki ima dober team.

Poleg vseh malih in »nevidnih« stvari, ki jih počnemo z našo ekipo, imamo vsako leto tudi eno večjo in zelo »vidno«, predvsem pa glasno zabavo. “Si predstavljaš, kako izgleda team building animatorske ekipe? Ko je na kupu okoli 50 takih, ki želijo nastopati in izstopati in govoriti na mikrofon … Ja, točno tako, kot si predstavljaš. :D” Več o naši ekipi si lahko prebereš spodaj, v blogu številka 5.

Zakon je opazovati utripe skupin, ki jih imamo na team buildingih. Vedno se najde ena skupina, kjer so vsi res najbolj zagreti, vsi zelo tekmovalni, pri katerih imaš občutek, da se ne igramo, ampak smo na evropskem tekmovanju iz česarkoli pač že. Ena ekipa tistih, ki jih zabava že to, da so drugi tekmovalni. In eni, ki bi raje v senčki jedli čevape. Sto ludi, sto čudi, ena firma.

Ampak veš, po naših izkušnjah, nima sploh veze v katero skupino spadaš, če si zmagal, zgubil ali samo jedel. Važno je, da si zraven, ko se ustvarjajo interne fore! Še ko delamo za koga drugega imam včasih na koncu občutek, da bi potem v ponedeljek lahko kar malo uletela k njim v pisarno z neko novo interno in bi blo kul.

Moj prvi team building na katerem sem delala je bil za podjetje Triglav, ki smo ga skupaj z agencijo AVI izvajali v Planici. Prvega ne pozabiš nikoli ane? Ampak tudi, če ne bi bil prvi, bi si ga zapomnila. Mislim, da lahko v imenu cele ekipe rečem, da vsi res radi delamo na team buildingih. Še Nik, Sara Dalila in Tina so to potrdili v youtube oddaji #Meettheteam. Prečekiraj

Ampak tudi če ni Jezerškove kulinarike in Gibonnija, radi delamo na team buildingih oziroma si jih največkrat ustvarimo kar sami. Tako, kot sem napisala v svojem 5. blog zapisu: »Vsako delo, kjer sta vsaj dva člana naše ekipe na terenu, je en mini team building za nas. ;)«


Ko boste z neko skupino nekje in bi se radi malo zamotili, noro zabavali in še bolj povezali, pa ne bo na razpolago tekočih stopnic – imam rešitev! Tokratni FUN4U izziv bo mini team building ideja za vas! Photo scavenger hunt! Si že slišal za to igro? Gre se tako: s skupino opravljate različne izzive pri katerih se morate fotografirati. Fotografirajte se z živalijo, z neznancem, tako, da ste vsi v zraku, samo vaše sence … Naša ekipa je imela podobne naloge na poti na Šmarno goro. Na drevesih na poti navzgor so jih čakale QR kode, ki so skrivale zabavne izzive: Interaktivna pot na Šmarno goro je team building, ki ga ponujamo tudi vam! Da ne boš rekel, da nisem povedala. Hit tega korona obdobja pa je definitivno Team building zabava na pragu vašega podjetja! O obeh konkretnih programih si lahko prebereš več na naši spletni strani. Ne, nimamo samo dveh ponudb, nimamo predstavljenih 14 različnih, že dodelanih idej –  ker jih imamo še več in ker smo mnenja, da bi moral vsak team building biti unikaten, personaliziran, pisan na kožo naročniku in njegovi ekipi.

Opažamo, da so team buildingi v zadnjih letih postali nekaj več kot le skupno obračanje čevapov in vlečenje vrvi na pikniku podjetja. Zato so naše ideje nov(r)e. Luka je pri nas tista glavna glavca za vse te stvari. Sem prepričana, da vam lahko iz prve pove vsaj 4 dejavnosti, za katere še ne veste, da so, kaj šele, da bi jih res radi počeli.

Brez skrbi, to ne pomeni, da morate za sodelovanjem z nami kupiti VR očala in vse naše rekvizite. Da boste viseli na glavo in prešivali 4 majice. Vi nam poveste, kaj želite, mi pa vam, kaj potrebujete za to. Obljubo iz spletne strani mislimo resno: Vsi team buildingi so zasnovani tako, da so prilagojeni ciljem, časovnemu okviru in vašemu proračunu.

Enim sedejo igre z rekviziti, drugi potrebujejo le en dober piknik, tretji se najbolj razvnamejo že pri bitki z vodnimi balončki.Za karkoli se odločite – mi poskrbimo za vse. A za DJ-ja tudi? Tudi! A za hrano tudi? Tudi! A za organizacijo preno … Ja, ja, tudi! Za V S E!

Še zaključna rima: luka@fun4u.si poskrbi, da na team buildingu zakon se imate vsi!

Hvala za branje, se slišiva kmalu.

Adijos,

Špela

Stopite v stik z nami, z veseljem vam bomo pomagali.

FUN4U d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Zapri
Povzetek košarice
Košarica je prazna.
Dodaj izdelke
Zapri
Nazaj na vrh