4 ideje za #FUNtastične krompirjeve počitnice

Naslednji teden se začnejo krompirjeve počitnice. Zakaj se tako imenujejo? Ker so včasih otroci ostali doma zato, da so se našemili za noč čarovnic, izrezovali strašne buče in čofotali v toplicah. Zdaj pa so doma zato, da pomagajo pobirati krompir. Ali pa je obratno? Letošnje leto je pač obrnjeno na glavo.

Verjetno veš, da je na Instagramu ena kul zadeva, ki se ji reče arhiv. Vsak dan, ko ga pogledaš, te spomni na to, kaj točno si počel, kaj si fotkal/posnel na ta dan v preteklih letih. V večini primerov se spomina razveselim in v vseh primerih imam občutek, da je to bilo max 4 mesce nazaj, ne pa 1 celo leto. Še kdo?

Arhiv je res kulski in obujanje spominov nostalgično lepo. Moram pa priznati, da mi je vse skupaj bilo veliko bolj všeč, dokler smo lahko v sedanjosti ustvarjali nove spomine. V trenutnem obdobju pa nam žal ne preostane drugega, kot da le obujamo stare. Ali pa objavljamo online vadbe in nove recepte.

Nostalgija ON: Kar nekaj krompirjevih počitnic sem preživela v hotelih, kjer sem delala hiše strahov, prenašala buče in se šemila v pošasti. Hotelska animacija ima v tem tednu vedno en poseben čar. Mogoče zato, ker ni take poletne norije in aerobik na 40 stopinj. Zagotovo pa zato, ker je veliko bolj osebna, družinska. Ker se po cel teden igraš z istimi otroki, ker diši po pečenem kostanju, ker imamo večerne pohode z baklami in konkreten razlog za DIY kostume.

Tako smo z Majo preživljale te počitnice leta 2017 v Zrečkah (Poglej si najin Youtube vlog;)). Mislim, da sem, glede na trenutno dogajanje, upravičeno skeptična, če bo tudi letos lahko tako … Kakorkoli, naš »Show must go on« zato je moj tokratni FUN4U izziv v bistvu FUN4U ideja. 4 idejE s katerimi si lahko popestrite prihajajoče dneve oziroma noči – kmalu bo spet prej tema (opomnik: ura se premakne to nedeljo, 25. 10.).

1. Prva ideja je namenjena DIY kostumom. Animatorji smo velikokrat našemljeni. Kar tako, ker smo pač lahko. Včasih pride dan, ko smo zelo modri, takrat smo z modro barvo namazani po obrazu. Vsake toliko časa je čaroben dan, ko je nujno, da imaš različne nogavice. Spet drugič je dan, ko … si pač spet nekaj smešnega izmisliš. Ampak 1 x na leto pa pride dan (okej, dvakrat na leto;)), ko je od nas pričakovano nepričakovano. To je pustni torek in noč čarovnic. Lansko leto smo se našemili v strašne mumije. Po 1 urnem mini discu smo sicer že skoraj razpadle, ampak ideja je pa bila vrh. Kako se tudi ti spremeniš v njo? Čisto enostavno: nabereš čim več starih povojev in se v njih zaviješ, svoj obraz in vse ostale neprekrite kotičke pa pobarvaš v belo. To je to.2. Druga ideja je za ustvarjanje. Kako se naredi netopirčke? Shraniš en WC tulec, ga pobarvaš v črno, zavihneš eno stran na notri. Mu prilepiš oči in iz črnega šeleshamerja izrezana krila. Enostavno za povedati in še bolj enostavno za narediti, če nisi otrok. Njih s tem preverjeno zamotiš za nekaj več časa. #FUNfact: enkrat smo imeli čisto preveč otrok (ko je bilo še okej imeti toliko otrok na kupu;)) za ustvarjalnice, s čisto preveč energije. Takrat smo se odločili, da bomo za nekaj časa vsi skupaj postali netopirji in viseli iz stropa. Sredi recepcije ali pa sredi jedilnice. Kjer je bilo pač potrebno.
3. V kateri igri otroci (in tudi otroci po duši;)) tudi uživajo? V Duhcih! Tretja ideja je predlog za igro, ki je sploh v času krompirjevih počitnic zelo aktualna. Nekdo dobi čez sebe belo rjuho z dvema mini izrezama za oči in se prelevi v pravega duhca. Vsi ostali ležijo po tleh z zaprtimi očmi in zatisnjenimi ušesi. Duhec enega in po enega počasi in potiho prebudi, dokler ne ostane samo še eden. Okoli njega se vsi skupaj zberejo in ga na 3, 2 1 PRESTRAŠIJO! Garantirano priljubljena igra, pri kateri trepetaš do konca, ker ne veš, če boš tokrat ravno ti na tapeti!

4. In že smo pri zadnji, četrti ideji za katero ni potrebno, da imate otroka ali voljo do ustvarjanja. Pri tej ideji potrebuješ le televizor/računalnik. Ideja za ogled risanke za noč čarovnic. Poglejte si Coco. Nič več vam ne izdam kot to, da sem nekaj let nazaj bila v tem času v Disneylandu in je ta risanka imela tam cel svoj predel. Če je Disneyland approved, že mora biti dobra.

Nekaj idej vas na naših socialnih omrežjih čaka še v naslednjem tednu. #staytuned Naslednjič se oglasim, ko bom imela za povedati kaj več kot o delu od doma. Upam, da bo to čim prej & upam, da do takrat ostaneš pozitiven glede razmer in negativen na teste.

Adijos,

Špela

 

Stopite v stik z nami, z veseljem vam bomo pomagali.

FUN4U d.o.o. varstvu vaših osebnih podatkov posveča posebno pozornost in skrb. Podrobnejša pravila glede uporabe in obdelave vaših osebnih podatkov si lahko preberete v Pravilniku o zasebnosti.
Zapri
Povzetek košarice
Košarica je prazna.
Dodaj izdelke
Zapri
Nazaj na vrh